Update Felix – weer een rugpunctie ‘achter de rug’…

Om de tien weken moet Felix naar het UZ voor een ‘lumbale punctie met intrathecale inspuiting’. Met een ruggenprik, die lijkt op een epidurale prik, wordt eerst vocht afgenomen voor onderzoek, waarna een dosis chemo in het ruggenmerg gespoten wordt. Voor ons zijn de nachten voor deze ingreep doorgaans geen goeie: ALL, het type leukemie waaraan Felix lijdt, komt soms terug via het ruggenmerg. We wachten dus altijd even met een bang hart op de resultaten van het onderzoek. En donderdag was het weer tijd voor zo’n prik.

De ongerustheid van papa en mama staat dan in schril contrast met Felix. Hij gaat met een lach naar het ziekenhuis en het enige waarover hij klaagt is het plakkertje op zijn rug, waarmee de prikplaats eerst verdoofd wordt. De energie die uitgaat van de mensen in het kinderziekenhuis is moeilijk onder woorden te brengen, en zet zich over op de kinderen. Zelfs net voor de prik zat Felix daar in het labo onder zijn kalinoxmasker te zingen en stonden wij, iemand van de speeldienst, de verpleegsters en de artsen, te dansen. Het zorgt er ook voor dat je als ouder het hele verhaal even vergeet, en dat je een moment niet ongerust bent over de uitslag. Daar werken is geen job maar een roeping.

Na de prik moeten de patiëntjes 4 uur plat blijven liggen. Ook daar maakt Felix, gewapend met tablet, TV en playmobil, geen drama meer van. En zeker al niet omdat we het geluk hadden dat Ivo, de goochelende ballonnenclown, ook net op bezoek was. “Heb je graag een olifant? Komt eraan!”. Een brede lach bij Felix en even neuze-neuze doen met de slurf. De misselijkheid van de vorige keer was er nu niet bij, dankzij onze trouwe ‘Ondansetron’.
Over het onderzoek hoorden we niets meer, en da’s een goed teken. En als alles blijft lopen zoals het moet, was dit de voorlaatste rugpunctie (met ‘nog maar’ een 7 à 8 maanden te gaan in deze onderhoudsfase).

Met een cheque van 10.000 euro voor het Kinderkankerfonds onder de arm kon Felix deze gevreesde donderdag uiteindelijk nog mooier maken. Een tussentijdse storting, het resultaat van de verschillende acties in de eerste helft van 2018.

Zoals Felix gedreven doorgaat en het leven elke dag omarmt, willen wij als Team Neushoorn ook blijven vechten. Wil jij ons een handje (klein of groot) helpen bij onze eindejaarsactie voor het Kinderkankerfonds? Geef ons een seintje; samen maken we het lot van de patiëntjes weer een heel klein beetje draaglijker…

Volg ons / Like ons !

3 Comments

  1. Evi

    Gogogo kleine neushoorn, je mama of papa hebben van de woordjes weer een mooie tekst gemaakt en bewijst nogmaals hoe sterk jullie gezinnetje is! Maar jij bent toch het topje van de ijsberg hoor! ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *