7 maand later

De regen valt met bakken uit de hemel en we ‘vieren’ opnieuw een jubileum. Vandaag is het 7 maand geleden dat we Felix ’s morgens afzetten bij de crèche en nog geen 24 uur later in het UZ in Gent te horen kregen dat onze zoon leukemie had. De aarde schoof weg van onder onze voeten. Het uur nul.

Rondom ons vertrekken mensen op vakantie. Een jaar geleden waren we ook nog gewone mensen. We werkten hard, gingen tussendoor op reis en maakten ons zorgen om 1001 (banale) dingen. Nu hebben we slechts 1 zorg, en lijkt ons leven in niets meer op het pre-kanker leven dat we hadden. We zijn blij dat we vandaag nog kunnen ‘vieren’, met drie, en genieten intens van de eenvoudigste dingen: knuffelen in het bed van mama en papa, verstoppertje spelen, vlinders kijken in de tuin…

Ignorance is truly bliss… Ongeveer een jaar geleden waren we met zijn drietjes op reis. Onwetend over wat boven ons hoofd hing. Het kind dat Felix toen was, zal hij nooit meer zijn. We hopen dat hij zich later niet veel zal herinneren, dat hij jong genoeg is om te vergeten. De ouders die wij toen waren, zullen we ook nooit meer zijn. We zullen altijd ongeruster zijn, maar ook bewuster en dankbaarder voor de ‘extra tijd’ die we kregen.

We hebben zo’n mooi kind, in alle betekenissen van het woord. 

Eens we post-kanker zijn, trekken we alle registers open. Felix heeft al een lijstje van dingen die hij graag wil doen als hij genezen is. Sommige zo eenvoudig als ‘eens mogen neerliggen in bad’,  ‘eendjes vissen op de kermis’ en ‘Billie (🐱) en Eddie (🐕) aaien’… We gaan alles doen en meer.

Morgen volgt een nieuw rondje chemo, en ondanks alles blijft hij lachen, onze held.

Team Neushoorn Forever. 

Volg ons / Like ons !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *