Siropen, siropen en nog meer siropen. Ons ‘nieuw leven’ lijkt opgebouwd rond siropen: wanneer we Felix in bed steken en er terug uithalen, wanneer we eten, … alles wordt erdoor bepaald.
En lekker zijn ze niet. We proberen dat wat te camoufleren met bananengrenadine (met dank aan Tine’s familie in Frankrijk, want hier nergens te vinden). Maar echt lekker worden ze nog steeds niet. Het is vaak een strijd om ze met het spuitje toe te dienen: je wil enerzijds je kind niet vol siroopjes spuiten, siroopjes die hij kotsbeu is. En anderzijds wil je het schema zo stipt mogelijk volgen… Het weinige dat je zelf kan doen om je kind te helpen genezen, wil je natuurlijk trouw uitvoeren. Een heel dubbel gevoel.
Omdat we morgen weekend vieren, is het lijstje nog wat langer dan anders. Ter illustratie…
’s Morgens :
- Rond 08u30: Omeprazol. Als maagbeschermer, ironisch genoeg een siroop tegen alle siropen die nog volgen.
- Rond 08u40: Ondansetron 4mg. Tegen misselijkheid, braken, enzovoort, als reactie op de chemo’s.
- Rond 08u50: Eusaprim: enkel in het weekend. Preventief tegen bepaalde infecties van de luchtwegen.
- Rond 09u00: Staphycid. Een antibioticum dat we al enkele maanden geven, en dat destijds het milt-abces onderdrukt heeft. Deze gaan we nog doorheen de hele intensieve behandeling blijven geven, omdat de chemo zijn afweersysteem kunnen we stilleggen en niemand het risico wil nemen dat de bacterie weer de kop zou opsteken.
- Rond 09u30: Dexamethasone, een cortisone die de chemotherapie ondersteunt tijdens deze fase.
’s Middags :
- Rond 13u00: Staphycid.
’s Namiddags :
- Rond 17u00: Staphycid.
’s Avonds :
- Rond 20u00: Ondansetron, tegen de misselijkheid ’s nachts.
- Rond 20u15: Eusaprim.
- Rond 20u30: Dexamethasone.
- Rond 21u00: Staphycid.
Respect voor mijn Felix. Uiteindelijk heeft hij zijn siroopjes altijd opgedronken, ook al was het met zware tegenzin en soms kokhalzend. Het moeten er al enkele duizenden geweest zijn…
Carl