Update Felix – Bedankt, Staphycid! Vaarwel, Staphycid. 

Wat voorafging.  

 

Op 27 maart werden we op hospitalisatie verwacht voor de start van de volgende chemokuur. Een verhoogde CRP-waarde (infectieparameters) strooide echter roet in het eten. Geen sprake meer van chemo. De zoektocht begon naar de bron van de infectie…

Een echografie wees uit dat er zich iets in de milt bevond. Dat iets -zo groot als een pingpongbal- bleek uiteindelijk een abces te zijn, dat van de sterk verminderde weerstand van Felix geprofiteerd had om te woekeren in onze kleine jongen zijn milt.

Het abces werd onmiddellijk aangevallen met breedspectrumantibiotica maar met weinig effect. Toen het onding ook werd aangeprikt om te draineren kwamen helaas ook bacteriën in de bloedbaan terecht. Felix kreeg bloedvergiftiging.

De antibiotica werd opgedreven. Eerst één breedspectrumantibiotica, uiteindelijk het volledige assortiment voorhanden: alle drie. Eerst om de 4 uur dan telkens om de 3 uur.
Dichter bij ‘Felix verliezen’, kwamen we nooit. Het was een heel intense periode.

Na de punctie van het abces werd de boosdoener-bacterie gelukkig wel geïdentificeerd en werd gerichte antibiotica via infuus opgestart. Vanaf dan zagen we dag na dag de CRP-waarde (die op een gegeven moment gepiekt was tot boven de 400, terwijl 100 al ‘ernstig’ hoog is…) geleidelijk en voorzichtig dalen.

Toen we op 14 april het ziekenhuis mochten verlaten, deden we dat vergezeld van een flesje Staphycid-siroop en een hoop voorschriften. 

160 dagen lang en 4 maal per dag is deze antibiotica onze bondgenoot geweest in het gevecht tegen het abces. Bij elke echo zagen we dat het traag doch beslist in de goede richting evolueerde.

Waarschijnlijk zal er altijd een litteken achterblijven in de milt, maar -godverdomme- we survived the bloody bastard!

En vandaag –3,84 liter antibiotica later ofte 48 flesjes later-  kregen we het telefoontje dat we mogen stoppen.

Bedankt, Staphycid, om onze zoon zijn leven te redden…

MIJLPAAL! 

(Gebruik antibiotica dus goed, en enkel als het moet. Het kan misschien ooit ook uw leven redden. Meer info )
Volg ons / Like ons !

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *