Felix wordt peter van olifantje Ta Wan, Pairi Daiza!

Op 19 september 2017 om 2u26 werd in Pairi Daiza olifantje Ta Wan geboren. Hij is het eerste zoontje van mama Khaing Hnin Hnin, de matriarch van de olifantenfamilie, en papa Po Chin. Pairi Daiza heeft nobele plannen met Ta Wan: als eerste dierenpark (wereldwijd!) gaat men trachten deze Aziatische olifant, eens hij de volwassen leeftijd bereikt, terug in de natuur te zetten. Om op die manier de natuur en de bedreigde Aziatische olifant te ondersteunen, want de Aziatische olifant is bedreigd.

Het is geen toeval dat zijn Thaise naam, Ta Wan, zoveel betekent als “Zonnestraal”. Zijn naam straalt de hoop uit die het olifantenkalfje moet brengen voor zijn soortgenoten.

Maar Pairi Daiza had nog meer mooie plannen. Begin oktober kregen we de vraag of Felix het misschien zou zien zitten om peter te worden van Ta Wan. Een bijzonder grote eer. Als kleine dierenvriend kan hij zo, ondanks zijn ziekte, toch wat dichter bij zijn “diertjes” zijn. Felix wordt een mini-ambassadeurtje van de Aziatische olifanten: een kans die we hem niet konden onthouden. We vonden het ook een krachtig signaal naar andere kankerpatiëntjes: het gevecht is soms erg zwaar, maar hou je handen en je hart open voor kleine wondertjes – want die komen er zonder dat je ze verwacht.
De volgende dag brachten we het antwoord van Felix naar de mensen van Pairi Daiza: zijn antwoord was volmondig “ja”.


Op 26 oktober 2017 werd het dan officieel. Felix was plots trotse peter van Ta Wan. Prinses Stéphanie van Monaco werd fiere meter. De prinses is zelf ook erg begaan met dieren, en ontfermde zich in eigen achtertuin o.m. al over twee olifanten die geëuthanaseerd dreigden te worden.

Tot het einde van zijn behandeling, normaal gezien over anderhalf jaar, zal Felix gevoelig blijven voor infecties. Eén van de grootste praktische gevolgen van de behandeling voor hem is dat hij al die tijd niet in de buurt van dieren kan komen – dus niet naar Pairi Daiza kan gaan. Hij kon er dus ook niet bij zijn op de dag dat zijn peterschap aangekondigd werd. Dus maakten we samen met hem een filmpje… :

Onze oprechte dank en appreciatie voor de mensen van Pairi Daiza, in het bijzonder voor A.V. en dierenarts Tim. Felix had er als baby al zijn hart verloren, en eenmaal hij terug op bezoek kan komen, zal dat nog waardevoller zijn dan voordien. Met een bezoekje aan zijn petekind Ta Wan.
Wat een geweldig park… ❤️

Papa Carl, mama Tine en kleine Felix strijden als ‘Team Neushoorn’ tegen kinderkanker. Tot december kan u dozen ambachtelijke wafeltjes kopen ten voordele van Kinderkankerfonds vzw.  De teller staat al rond 5.000 verkochte dozen en u kan hem nog verder omhoog helpen. Bezoek koekjestegenkanker.be voor alle informatie.

Felix is nog steeds in behandeling. We danken de pers om de privacy en rust van Felix en zijn omgeving verder te respecteren en te bewaken. Informatie voor pers en media.
De getoonde foto’s zijn eigendom van Pairi Daiza of de houder van de rechten.

 

Volg ons / Like ons !

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *