Doe vandaag eens iets levensbelangrijks: word stamceldonor

De voorbije dagen verscheen regelmatig een bericht op Facebook over de zoektocht naar een stamceldonor voor een schattig, klein meisje.
Ze lijkt niet ouder dan Felix. Het kon ons verhaal zijn.
Je kind is ernstig ziek en enkel een stamceltransplantatie kan genezing bieden.
 
We willen ons de machteloosheid niet inbeelden. Hoe het voelt, wanneer énkel een stamceltransplantatie je kind, je partner, je broer, je vriend.. kan redden en je ontdekt dat niemand in de familie een match is.
Wanneer je elke dag wakker wordt in een wereld vol mensen terwijl de tijd verder tikt en je hoopt dat ‘vandaag’ de dag is dat er goed nieuws komt: dat die ene persoon die het verschil kan maken, gevonden is.
Wanneer je je enige hoop moet stellen op een anonieme donor en je eigenlijk alleen maar kan wachten en hopen.
 
Ik had het al langer moeten doen maar registreerde mij vandaag als stamceldonor.
 
Aanmelding kan heel eenvoudig online. Daarna word je uitgenodigd voor een eenmalige bloedafname (bepaling weefseltype) en een gesprek met een arts, waarna je opgenomen wordt in het Belgisch register voor stamceldonoren.
 
Uiteraard bestaat vanaf dan de kans dat je opgeroepen wordt als donor. Je hebt op elk moment het recht om de procedure stop te zetten. Maar indien je doorzet, volgen een aantal routine-onderzoeken en twee spuitjes om de aanmaak van stamcellen te stimuleren. Uiteindelijk worden de stamcellen uit je bloed gehaald, geef je iemand hoop op genezing en de kans op een toekomst.
 
Mooi, toch?
Registreer ook vandaag en help de hoop te vergroten!
 
Tine
(Meer info over de procedure om stamcellen uit het bloed te halen vind je hier).
Volg ons / Like ons !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *