Doos nr 2500: voor Prof. Dr. Yves Benoit, bezieler van het Kinderkankerfonds

Deze week tikte de teller van onze ‘Koekjes Tegen Kanker‘-actie het ronde getal van 2.500 verkochte dozen wafeltjes aan. Onze actie overtreft onze wildste verwachtingen!

We wilden deze doos dan ook aanbieden aan een persoon die we zo geweldig dankbaar zijn: Prof. Dr. Yves Benoit.

Na lang de kinderkankerafdeling van het UZ Gent geleid te hebben, werd hij in 2014 verkozen tot “Strafste Gentenaar“. Hij is ereburger van de gemeente Deerlijk. En nu nog steeds -hoewel pensioengerechtigd- tref je hem quasi dagelijks aan op de afdeling, waar hij zich blijft bekommeren om jonge kankerpatiëntjes en hun naasten. Een warme en wijze man die een voortrekkersrol speelde en blijft spelen in het UZ Gent en ver daarbuiten, in de strijd tegen kinderkanker. Iemand die zijn hele leven wijdt aan de genezing en het comfort van jonge patiëntjes – ons respect is bijzonder groot.

Dokter Benoit en zijn familie waren de grondleggers van het Kinderkankerfonds, destijds opgericht om medicijnen te vergoeden die niet terugbetaald werden. In 1988 werd de VZW opgericht die al snel een veel bredere missie kreeg. Sindsdien heeft het Kinderkankerfonds talloze initiatieven ondernomen om het lot van jonge kankerpatiëntjes te verbeteren. We proberen die even samen te vatten :

  • Extra hulp aan de kinderkankerafdeling door bijkomende inschakeling van verpleegkundigen, psychologisch en pedagogisch medewerkers, paramedici;
  • Het thuiszorgproject ‘Koester’, dat verpleegkundige en logistieke ondersteuning biedt en 24/24 paraat staat, zodat patiëntjes waar mogelijk in de geborgenheid van hun gezin kunnen blijven;
  • Directe financiële steun aan de gezinnen van jonge kankerpatiëntjes. De behandeling kan hoge kosten meebrengen, en vaak valt één of beide lonen van de ouders maandenlang weg. De steun wordt afgestemd op de inkomenssituatie;
  • Kinderopvang (deLIEving) voor broers en zussen van patiëntjes, onder professionele begeleiding;
  • Materieel, d.m.v. een speleotheek in het ziekenhuis en de aankoop van materiaal;
  • Het organiseren van vakantiekampen voor (ex-)patiëntjes, wanneer hun behandeling dat toelaat;
  • En niet in het minst, KIKARES (KinderKankerResearch), dat sterke ondersteuning biedt bij het wetenschappelijk onderziek naar kinderkanker.

In ons land krijgen jaarlijks ongeveer 350 kinderen kanker, waarvan meer dan de helft jonger is dan 5 jaar. Onder meer door toedoen van het Kinderkankerfonds lukt het intussen om 80% van de kinderen te genezen, om de ongemakken zo goed als mogelijk op te vangen en de gezinnen bij te staan in hun angst en onmacht.

We ervaren de werking van het Kinderkankerfonds dagelijks; het is door het harde werk van dokter Benoit en zijn teams dat Felix de beste zorgen kan krijgen en dagelijks afleiding vindt. En dat we in Gent opgevangen worden op een fantastische afdeling – waar de kinderen en hun ouders met liefde, deskundige zorg en geduld en vaak met een lach door hun behandeling geholpen worden.

Ons doosje wafels is dan ook maar een symbolische ‘dankjewel’. En we zijn al onze verkopers en kopers oprecht dankbaar voor hun symbolische dankjewel en steun.

Je kan nog tot 12 december een doos wafeltjes kopen: de winst gaat integraal naar het Kinderkankerfonds. Wie ver weg woont kan ze zelfs al aan huis geleverd krijgen.
Intussen staat de teller (op 30 augustus) alweer op 2.734 dozen – fenomenaal.
Je kan de actie ook ondersteunen door enkele dozen wafeltjes te verkopen onder collega’s, vrienden, familie, vereniging, … Een kleine moeite met grote gevolgen.

We nodigen je uit om de flyer van het Kinderkankerfonds even door te lezen : cover (foto / PDF), tekst (foto / PDF).

Volg ons / Like ons !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *